Doček


početak

Uspjeh je očistiti kuću. Pogotovo kad ti se ne da, i kad bi sve radila s više volje nego što bi ribala ćoškove. Mislim,  ko ih vidi? Koga briga? Ali, čovječe, znaš kakav je to osjećaj kad ZNAŠ da su ćoškovi oribani… Posebno oni u koje nikad niko neće zavirivati.

 

Prije tri-četiri godine, jedan je insan rekao da se raduje sutrašnjoj prvoj teraviji. I poginuo taj dan. Zvao se Muhammed. Teravija je daleko. Tewba je blizu.

Eto, zato imamo ramazan. Zbog svih naših unutarnjih ćoškova. Ne propusti nijedan! Rasterećena ustani na Bajram. Ako ga i ne dočekaš, tvoj nijjet da tako postupiš je i  prije kraja postignut cilj. Piše ti se ono što bi bilo da si mogla, samo zato što si htjela. A Allah zna šta si htjela. Mubarek ti ramazan!

 

Ammara


3 komentara na “Doček”

  1. Mashallah. Zaista je lijepo. Kako mi gode tvoje riječi. U posljednje vrijeme ne osječam se dobro, misli lete, teško u duši, zbrka u meni samoj. Razmišljam neki dan: ide Ramazan. Zar ti nije ovo prilika da se bar pokušaš riješiti navika zbog kojih se osječaš tako loše? Dovim ja Allahu dz.š. da mi pomogne, da ustrajem u svojoj odluci. Teško se oduprijeti. A danas čistam ovaj tvoj post. SubhanAllah. “Piše ti se ono što bi bilo da si mogla, samo zato što si htjela. A Allah zna šta si htjela “. Ne mozeš ni zamisliti kako si me dodirnula u srce, inspirisala. Allah dz.š. ti dao svako dobro i na ovom i na budućem svijetu. I da nam On pomogne da očistimo svoja srca, i zadržimo ih čistim.

  2. masaAllah ^_^ vAllah ova zadnja recenica tako dobro djelova na mene,dirnu pravo u srz moje brige 🙂 Allah te nagradio Firdeusom!
    Opisat ne mogu kako si mi draga,ti i tvoji tekstovi.Molim Allaha da ti podari svaki hajr,i da me jednom pocasti tvojim drustvom.Zaista se insan s tobom moze samo okoristit dobrim,masaAllah.

    • masaAllah ^_^ vAllah ove zadnje recenice tako dobro djelovase na mene,dirnuse pravo u srz moje brige 🙂 Allah te nagradio Firdeusom!
      Opisat ne mogu kako si mi draga,ti i tvoji tekstovi.Molim Allaha da ti podari svaki hajr,i da me jednom pocasti tvojim drustvom.Zaista se insan s tobom moze samo okoristit dobrim,masaAllah.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *