Ma kakav naslov…

Značiii…

Svaka nova informacija koju primim me sve više zbunjuje. A nekad su ljudi  iskustvenim i spoznajnim postajali mudriji.

Profesor Nusret Isanović je rekao na jednom predavanju: “Nekada  se čini da ljudi pričom o nekom novom svjetskom ratu misle da će se desiti masovno uništenje usljed korištenja nuklearnog naoružanja. Međutim, postoji bomba mnogo razornija od nje, i ona se već uveliko koristi. I uveliko vidimo (ali ne uviđamo) posljedice. To je informacijska bomba. Ona će uništiti svijet, ako se ovako nastavi…”

Ovo sam htjela reći: Ne zna se više ko istinu kroji, ko boji, a ko ubija. Jer nam je svejedno. Prebukirani smo toliko da nam je preostala samo površnost kao oblik procesuiranja svega oko nas.

Sve ovo nema veze sa temom kojoj je, k'o biva, uvod.

Razumjet ćete…

ludilo-kombinacija

Mi smo nekad čitali “Nove horizonte” kao vjesnik i glasnik provjerenog i ispravnog sadržaja. Onda je nestao u printanoj formi. Ne znam ko uređuje onlajn izdanje.

Neki dan, nekakav članak… ili šta već… nepotpisan. Kao, kafir si ako ovo, ako ono, i ne kažem da tu nije bilo nekih općepoznatih stavki, ali neke su me iznenadile do mjere da sam se upitala kad pomriješe baš svi vjernici.

Danas članak koji nam donosi, kako naslov kaže, riječi Alija radijallahu anhu.

Prvo: Prošle godine se ova izreka vrtila po netu kao navodni “hadis” Poslanika alejhisselam. Onda je neko ustvrdio da je to izmišljotina. Onda je neko rekao da je podvala. I svašta.

I sad to isto nalazimo na islamskim portalima kao “Hazreti Ali o pojavi crnih zastava”.

Evo te navodne izjave:

Hazreti Alija, radijallajhu anhu, je rekao:

Kad se pojave crne zastave i kad ih vidite, sjedite i ne mičite se s mjesta, nemojte mahati rukama, ni hodati nogama. Pojavit će se slabi i neugledni ljudi, koji nikome neće biti dragi zato što su im srca tvrda i osora poput gvozdene opruge. Proglasit će svoju državu, koja neće poštivati nikakve obaveze, dogovore i ugovore. Ugonit će ljude u istinu, ali oni sami neće biti ni istina, niti će se držati istine. Davat će sebi razne nadimke (npr. Ebu Hamza, Ebu Džihad), a prezimena će im biti po mjestima njihovog rođenja (npr. al-Bagdadi, al-Masri). Imat će opuštene i duge kose kao kod žena. Tako će biti sve dok se oni međusobno ne zavade i podijele te razbježe kud koji… nakon toga Allah će dati istinu onome kome hoće!

Ovo pretskazanje Hazreti Alije treba da nas ponuka na razmišljanje i da učimo dovu da nas Allah sačava od fitneluka i iskušenja s kojima se ne možemo nositi…
Bože Milosni,
Čuvaj nas od svakog belaja, onog kojeg vidimo i onog kojeg ne vidimo… Amin! (kaže se u komentaru u okviru članka)

WHAAAATTTT??  What, what, what?

1.) Ko bilježi? Ili su to muslimani prestali navoditi izvore? A ako ne znaš odakle voda izvire, hoćeš li je piti? Možda je odakle ne treba?

2.) Otkad je to Ali radijallahu anhu označen ili “kvalifikovan” za proročanstva, ko to zna gajb (skriveno)?

3.) Jok, eto, nije izvor šiitski, i nisu vazda haridžije i šiije služile jedni drugima za argumentiranje i potkivanje stavova.

4.) Otkačite više svi redom!

Na početku života ummeta bez Resulullaha alejhisselam, i bez Objave, pojavile su se šiije i haridžije (profesionalni lažljivci i stručnjaci za tekfirenje zraka koji dišemo). Vazda ummet kuburi s njima, nekad glasnije, nekad nejasnije, ali kuburi. Evo ih sad opet, ovladaše svijetom! Informaciju više haman ne možeš dobiti ni na islamskim portalima, a da nije haridžijska  horor-prezentacija, ili šiitski “glupi smo koliko i lažemo” podatak. Neću više čitat ništa  osim Trnoružice… na netu.

 

p.s./ ako nekog ipak zanima ovo o crnim zastavama, ovdje je vjerodostojan tekst

4 Responses to Ma kakav naslov…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *