Oni samo uzvraćaju posjetu!


a1

 

Znate ono bosansko: “Dođ'te!” “Doćemo, dođ'te vi!” “Doćemo, mi smo zadnji bili, de dođ'te vi sad nama!” “Hoćemo, vala red je, mada ne treba na red čekat’!”

Čujem jednog šup…ljaka… Grk neki, pogleda crnog od zla:
“Ne damo im da ovuda prolaze! Pogotovo da budu ovdje! Oni dišu naš zrak, jedu našu hranu, hodaju našim zemljištem…”

Vid'ćeš jado kad ti zraka ponestane, makar sto boca kisika im'o!

Koja je frka s tim da su sad istočnjački narodi nagrnuli na Zapad? Nego šta će? Mislim, njih su poharali ratovi i katastrofe koje ste im vi, dragi Zapadnjaci, priuštili. Rado su živjeli u svojim zemljama, i bavili se svojim problemima. Nisu vam dolazili na vrata. Ali ste vi otišli njima. Uzurpirali ste im pravo na mirne dane i noći, na vlastite resurse i pravo da biraju način života. Došli ste u njihove zemlje da im držite krvave prodike o tome kako je ono što vi imate i nudite – bolje. I kako je to ono čemu trebaju težiti. Evo sad, bježeći ispod noža kojekakvih alijansi i združenih zločinaca koji svi imaju isti obraz, ma kako se zvali… oni su vam samo uzvratili posjetu. Kako god ste vi došli njima, tako su sad, ali ne kao vi – iz pohlepe i bezdušja, već iz nužde i potrebe – oni došli vama.

Kolonizirali ste sve što ste mogli. Rekli im da je njihova zemlja – vaša, bar koliko iznosi  pravo da o njima i njihovim danima i noćima odlučujete vi, a ne oni. Pa, otkad to, onda, oni na vašem Zapadu ne bi trebali da žive svoj Istok, kad ste vi naturili ideju da je njihov Istok vaš Zapad?

Ovih dana gledamo pravo lice “humanog svijeta”, koji se sakrio iza zločinačkog ISILA i ostalih prisila kao opravdanja da ne pruže makar privremeno gostoprimstvo onima koji su od tih krvoloka najugroženiji. Ne žele oni muslimane u Europi… Stvarno se pitam, kad je umro razum? Europa je puna muslimana. Svakim danom punija. Muslimana rođenih, odraslih, pa i trećih, i petih generacija poniklih u Europi. Ima li smisla bježati od neizbježnog?

Neka pomodna lola iz Sarajeva se oglasila o tome kako nama “oni” ne trebaju. Na nosu joj piše da je odrasla na “njihovoj” humanitarnoj pomoći. Tako to ide u Bosni, a manje u Hercegovini – najviše se pljuje na ruku koja najviše pruža.

Navodno su se digle čitave vojske policije Francuske i Engleske, da (k'o biva) hapse i ganjaju krijumčare ljudima ….cccc…. Koliko neko mora biti bezobrazan da misli kako bilo ko sa atomom pameti ovo pije? Da nisu uveli takve mjere na granicama, da djecu i sakate starce ne maltretiraju danima, ne bi trebali ganjati krijumčare. Ne bi ih bilo, ne bi bilo isplatno. Ljudi bi pokušali legalno proći, i čekali bi na normalne sigurnosne provjere. I treba da se provjeri! Mogao bi neki ISILovac koji jeste već ovdje, na ovim prostorima, pod nosom sa IP i zemaljskom adresom svim službama kojima ni na pamet ne pada da ih malko restriKTUJU makar dok virtuelno žare i pale, ući u zemlju u kojoj već stanuje! Naravno da njega nikada neće privesti. Privest će one čijem privođenju isilovac služi. Zato je i skrojen.

Nego, kako god vi lijepo živite na Istoku, naoružani i bahati, pohlepom ohrabreni da pustošite, kradete, ubijate  i palite, “kolateralnoštetovske” svatove i ostale, tako pustite sad narod kojemu ste tamo život učinili nemogućim da makar osrednje, nenaoružan kakav jeste, skroman, ubijen u pojam, potraži za sebe neko sklonište. Oni će i raditi ono što je vašoj finoći iz poniženja. Obrazovat će se, ako im dopustite, mada su većina njih obrazovani toliko koliko vi stepena akademskih gradacija ni nemate. Dovoljno je da pogledate statistike koliko su i na kojem stupnju školovani u svom tom neimanju prilike. U svim tim diktaturama i siromaštvu. 81% Iračana je visokoobrazovano, a Palestinci su najobrazovanija nacija na svijetu, ako podijelimo po glavi stanovnika. Sirijci su narod o kojemu i ne treba puno pričati. Kolijevka civilizacije je i vama dala ono čime se sada kao svojim dičite, dok njima otimate pravo da makar progovore. Naravno da ćete tako raditi, jer istina i iskrenost iz usta tog nenasilnog i potlačenog naroda odjekuje daleko bistrije od svih vaših uglađenih  floskula i fraza (vele, sada se  kaže “diplomatski” za ono što je  hinjavo).

Svaki vaš stanovnik je pokazatelj da ste vi obrazovali ISIL, namjerno ili ne (ne da mi se zavjerski teoretisati). Dovoljno je vidjeti karakter “civiliziranog stanovnika Europe”, na primjer, OVDJE:

Što ne znači da nema i OVAKVIH primjera. Nažalost, građani na ovakve primjere reagiraju onako kako možete pročitati u komentaru na članak (ispod teksta). A zdravije vam je da ne gledate fejsbučke komentare na “đezirinim” linkovima o ovoj temi, koje pišu takozvani BeHa stanovnici. Nisu oni loši.  Njima je ustvari samo stalo da ne naruše ugled koji nemaju u svijetu.

Koliko je svijet normalan, pokazuje “obraz” genocidnih okupatora Australije, koji su većinom potomci (ako su korijenima vezani za prve bijele stanovnike) najtežih kriminalaca, nemoralnika i prijestupnika u svakom smislu. Australiju su nekoć, u prvim danima okupacije kojom je uzvraćeno na Aboridžinov bujrum , gospoda Ameri i Ingliši  odredili kao kažnjenički “otok”. Tamo su iseljavali ono što je i Zemlji teško. Ipak, OVAKO kaže čika “ne dam zemlju, jedva sam je ot'o!”

Bujrum, sve izbjeglice svijeta! Moj komad hljeba je i vaš! I neću vam tražiti rodni list da vidim kako se zovete. Poslanik alejhisselam je i prije Poslanstva sudjelovao u svemu što je pravedno, sa narodom u kojem je živio. Kako li je tek pravdu provodio među SVIM ljudima nakon poslanstva?! Jer baš SVIM ljudima je poslan… Dovoljno ste uznemireni time što vam je svijet sve oteo, a sad vas pretvara u krivca što je taj isti svijet, jadan, k'o biva, žrtva.

Čujte, Zapadnjaci, i oni koji se ufuravate da to jeste! Zemlja je Allahova. Vi ste spletke pleli, ali je On Gospodar svih spletki. Toliko je muslimana dovilo da se vaše spletke spram nedužnim narodom protiv spletkaroša okrenu… I beli, evo se odvija film; sami sebi ste nož u leđa, da izvinete, zabili.

Ammara

 

a5

An Iranian migrant cries next to his son and wife moments after a small group of exhausted migrants from Iran arrive by paddling an engineless dinghy from the Turkish coast (seen in the background) at a beach on the Greek island of Kos August 15, 2015. United Nations refugee agency (UNHCR) called on Greece to take control of the "total chaos" on Mediterranean islands, where thousands of migrants have landed. About 124,000 have arrived this year by sea, many via Turkey, according to Vincent Cochetel, UNHCR director for Europe.   REUTERS/Yannis Behrakis  TPX IMAGES OF THE DAY

epa04851090 Migrants climb through the windows of a train bound for Serbia at the train station in Gevgelija, The Former Yugoslav Republic of Macedonia, 17 July 2015. Thousands of migrants who crossed Greece are on their way through Macedonia towards Serbia in order to access other European countries. Hungary in mid-July started to put up a fence on its border with Serbia, which makes the situation with the migrants in the transit countries even more complicated. The European countries on 20 July will discuss the quota of how many migrants each country should accept.  EPA/GEORGI LICOVSKI

a4

 

a7

 

 

a8

a9

 

 

a11


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *