Psihološki profil: Kompleksaš


kompleks-vise-vrednos

 
Kompleksaš razvodi ženu odjednom tri puta, i to tako da joj tri puta kaže da je puštena, pa se onda još dva puta vrati u prostoriju, i ponovi po tri puta. Da bude siguran. Nakon nekoliko sati, nastavi se ponašati kao da nikad nije ništa ni rekao, i podrazumijeva da se i njegova supruga, koja više ne zna je li mu ikako supruga, nastavi tako ponašati. Sve cool.

Kompleksaš ne propušta nijednu priliku da pred gostima svojoj ženi kaže “začepi”.

Kompleksaš, kada ga supruga pita kada će se vratiti kući, odgovara da on nije papak.

Kompleksaš na prvi znak upozorenja prilikom neispravnog pisanja, odgovara da su pravila izmislili ljudi kojima je bilo dosadno.

Kompleksaš ne dozvoljava da ga ispravite kod nepravilnog čitanja Kur'ana, jer vi samo želite, silno želite, da mu nađete grešku i tamo gdje je nema.

Kompleksaš sažaljivo objašnjava ženi da nije ona kriva što je glupa, i da je on uvijek prihvatao takvu kakva jeste, iako, istina je, nije mu ni do koljena.

Kompleksaš nikad ne odlučuje da, umjesto silnih grijeha i zuluma, odabere da se lijepo i pravedno razvede od žene. Nije lud da ostane bez objekta koji je “ništa”, toliko da se on može osjećati kao sve.

Kompleksaš ne pušta ženu da ode u savjetovalište, u Centar za socijalni rad, kod psihologa, ili da podnese zahtjev za razvod braka, koji joj on ne da. Neka ona trpi, kad i on jadan trpi.

Kompleksaš će ženu koja potraži šerijatski stav o njegovom ponašanju, kao i svojim obavezama, nazvati ženturačom  koja je željna pažnje, i koja neće ući u Džennet, jer on nije zadovoljan njome. I sad je već kriva što on priča sa flundrama po chatu, jer je i ona pričala sa daijama putem maila.

Kompleksaš na svaki ručak ima komentar kako nečija žena to radi bolje.

Kompleksaš pred prijateljima priča o ženi tako da mu oni zavide na saburu što je trpi.

Kompleksaš svojoj djeci govori o tome kakva im je mama, a mama je u ovoj priči utjelovljenje svih mahana.

Kompleksaš svakodnevno nabraja svoje troškove “na njih”, i smatra da njegov život ima veću svrhu od hranjenja porodice, koju ne bi ni imao, ber ne tu i takvu, da je sebe pitao…  On nikad ne pomišlja na to da možda on jede sebebom dječije nafake. Sve na svijetu bi trebalo da služi njemu, a on ničemu. On je iznad toga.

Kompleksaš misli da bi bilo kakav znak pažnje prema porodici značio da je slabić.

Kompleksaš je uvjeren da samo papci ženi kupuju poklone, ili pomognu bar prilikom krečenja. To što je Poslanik alejhisselam pomagao i bio pažljiv, za njega nije sunnet primjenjiv u “njeeeenom” slučaju.

Kompleksaš na ulici bulji u žene na način da se one sažale nad bolesnikom. On njihovo sažaljenje tumači kao simpatiju.

Kompleksaš ima potrebu da na ženino prvo “ne mogu”, kaže da nije nikad ni mogla. Ništa. Ni mogla, ni znala.

Kompleksaš tri puta pada na vozačkom ispitu, a ženi koja položi iz prvog pokušaja kaže da su je pustili, samo da je se riješe. Naporna je i nebesima i zemlji/ama, jer je malo da bude jednoj zemlji naporna. Uostalom, ima više zemalja, učio je on to iz Životinjskog carstva.

Kompleksaš kupi kilu voća u mjesec dana, i onda se nakon petnaest dana pita đe ona kila jabuka.

Kompleksaš govori da mu je punac ugrožena vrsta, i kako on dobro zna kako mu je. Kad vidi punca, zna šta ga čeka.

Kompleksaš prigovara  nastavnicima u školi, jer nisu dovoljno strogi prema njegovom djetetu.

Kompleksaš uvijek optužuje svoje dijete, za svaku uličnu svađu sa vršnjacima, i tjera ga da im se izvinjava, bilo krivo, ili ne.

Kompleksaš ponizno sluša kad mu komšije ljagaju dijete, nebitno je da li iznose laži ili činjenice, i duboko im se podvlači pod džonove. Sve on to nadoknadi kad po povratku u svoj topli dom strpa svoje dijete pod džon. Ono je krivo, bilo krivo ili ne, i neka bude sretno što ga je i krivica zapala. Ni toga nije dostojno.

Kompleksaš sebi kupuje odjeću, obuću, dijelove za nešto, a za djecu je siguran da će im neko dat’ od prošlih generacija. To ga baš nikad ne sekira. Svak’ ima svoju nafaku, zar ne?

Kompleksaš živi od socijalne pomoći, i prigovara ženi i djeci što se ne trude da zasluže ni doručak, a kamoli ručak. Neodgovorni su i lijeni. A vid’ njega, momčine, i što imaju, on im je zbavio.

Kompleksaš govori svojoj ženi da se nije nadao da će nakon nekoliko poroda biti “takva”. Očekivao je da mu žena zavazda ostane mlada i utegnuta. Prevarila ga je, prodala se pod skupu robu!

Kompleksaš traži drugu ženu 20 godina, jer on zna da zaslužuje malo sreće i ljubavi na ovom svijetu. Nakon druge će i treću, ako hajrom poživi kojih 200 godina. A nada se da hoće. Takve momčine ne umiru lahko.

Kompleksaš ima 50 kila, ali sam sebe zove “Rambo”. Žena ne zna šta ima.

Kompleksaš ima 200 kila, ali je samo blago popunjen. Žena ne cijeni blagodat takvog tigra.

Kompleksaš nikad nema bora, jer ga nijedna nije mogla zapast’ od ženine pogužvane face. Ona je takva i došla, kad je imala 17 godina.

Kompleksaš se veseli kad ga neka ženska osoba greškom nazove. I nada je žensko, i to su mu već potencijalne dvije.

Kompleksaš liječi svoje komplekse tako da ih nabija svojoj ženi.

Dok god mu ona to bude dopuštala.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *